W okresie zimowo wiosennym bardzo często odczuwamy brak sił. Żeby odzyskać je i przeciwstawić się przesileniu mam dla Was przepis a przekąskę, która dodaje mi energii w tym czasie.
Składniki:
400g batatów ( 3 małe sztuki)
360g awokado ( 1 sztuka)
75g miodu ( 3 łyżki )
20g oleju kokosowego ( 2 łyżki)
110g mąki kokosowej ( 1 szklanka)
20g wiórków kokosowych ( 3 łyżki )
30 g kakao ( 3 łyżki)
Bataty ugotować do miękkości. Olej kokosowy rozpuścić. Awokado pokroić na małe kawałki.
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować i jednolitą masę.
Formować kuleczki wielkości orzecha laskowego. Można obtoczyć w wiórkach lub kakao. Schłodzić w lodówce przez chwilę i można jeść 🙂
Autorka artykułu: Magda Dzieciuch